Placeholder image

Bezoek burgemeester aan OBS De Stevenshof

14 maart 2023
Bezoek burgemeester aan OBS De Stevenshof

Vandaag was Henri Lenferinkburgemeester van Leiden, bij ons op visite. De reden dat hij kwam was heel spontaan: hij gaat komende periode sfeer proeven op een aantal scholen in Leiden en wij zijn er één van. En natuurlijk hebben we hem enthousiast ontvangen. 

Tijdens het bezoek was de kinderraad aan zet en de leerlingen hebben het geweldig gedaan!

Yona, Noah en Nina (groep 8) hebben een rondleiding gegeven. Ze vertelden hem over de kanjertraining, de instroomgroep, de lesdoelen op het bord, de verschillende ruimtes en klassen, de ipc lessen en nog veel meer. Elya en Nesma (groep 6) hadden een powerpoint gemaakt en de burgemeester verteld wat IPC onderwijs betekent, hoe dit werkt en wat ze hiervan leren. De burgemeester was enorm onder de indruk.

Daarna ging de burgemeester naar groep 7. Bodhi en Sem hadden een aantal stellingen voorbereid en een debat gepland. De meeste stellingen die zijn besproken gingen over de veiligheid in de Stevenshof. Enorm trots keken we toe hoe de kinderen dit aanpakten. Ze waren goed in staat hun mening te geven, naar elkaar te luisteren en hierop te reageren.
Tenslotte had groep 8 nog één vraag die gesteld moest worden 'Wat heeft u geïnspireerd om burgmeester te worden?' En ook daar heeft hij antwoord op gegeven.
De burgemeester gaf terug dat hij enorme actieve en betrokken leerlingen heeft gezien die hem een mooi kijkje in onze school hebben gegeven. We vinden dit een prachtig compliment en past helemaal waar we voor staan. Geweldig dat onze leerlingen dit hebben uitgestraald. We kijken terug op een hele waardevolle middag 😊