Placeholder image

Mounaļm Belghiran van PI-school De Brug is verkozen tot Conciėrge van het Jaar.

08 maart 2022
Mounaļm Belghiran van PI-school De Brug is verkozen tot Conciėrge van het Jaar.

Conciėrges Inge van Weeren van Vrije School Mareland en Mounaļm Belghiran van PI-school De Brug zijn verkozen tot Conciėrge van het Jaar. D66-wethouder Paul Dirkse en D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen reikten de prijs vandaag uit aan de conciėrges in het bijzijn van collega's en leerlingen. De jaarlijkse Conciėrge van het Jaarverkiezing is bedoeld om onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten.

Inge en Mounaļm worden beide geroemd om hun grote inzet voor hun school. "Ook tijdens coronatijd bleek dat de scholen altijd op hen kunnen bouwen", aldus Van Meenen. "Je kunt beter de directeur een week missen op school, dan een uur de conciėrge", voegde Dirkse er aan toe.

Twee winnaars
Voor de titel Conciėrge van het Jaar werden dit jaar twintig conciėrges genomineerd. Veel meer dan in andere jaren. De genomineerden werken op basisscholen, middelbare scholen, het mbo, de hogeschool en de universiteit. In alle nominaties werden de conciėrges geroemd om hun hulpvaardigheid en hun betrokkenheid bij ouders, leerlingen en collega's. Ook vermeldden bijna alle inzendingen dat hun conciėrge het verdiende om in het zonnetje gezet te worden.

Dit alles maakte het voor de jury lastig om uit de genomineerden één conciėrge van het jaar te kiezen. Daarom werd dit jaar besloten om twee conciėrges te laten winnen.

Klik op het plaatje voor het filmpje.
Bron: Sleutelstad, 25-02-2022