Placeholder image

Kinderen Lorentzschool lopen voor thuisonderwijs in Guatemala

25 juni 2021
De leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de Lorentzschool in Leiden renden woensdagochtend rondjes voor het goede doel. Door de jaarlijkse sponsorloop te verplaatsen naar de hockeyvelden van Roomburg, kon deze ook dit jaar gewoon doorgaan. De kinderen zamelden met hun geren geld in voor leeftijdsgenoten in Guatemala.

"Normaal gesproken rennen we met de leerlingen door de straten van de Burgemeesters- en Professorenwijk. Dat is binnen de huidige coronaregels nu niet mogelijk. Door uit te wijken naar de sportvelden tegenover de school kon onze sponsorloop dit jaar toch doorgaan", vertelt schooldirecteur John van Bezouw.

Opbrengst
Het ingezamelde geld gaat naar de Stichting Niņos de Guatemala wat 'Kinderen van Guatemala' betekent. De organisatie steunt kinderen in het derdewereldland. Manager in Nederland van de organisatie is Ola Plonska. Ze legt uit wat de stichting met de opbrengst van de sponsorloop gaat doen: "Kinderen in Guatemala krijgen al sinds maart vorig jaar uitsluitend  thuisonderwijs. Veel gezinnen hebben geen geld voor voldoende laptops of tablets, waardoor er soms wel zes kinderen samen moeten doen. Je kunt je voorstellen dat dat niet goed werkt. We zullen het geld dan ook gebruiken om zulke gezinnen te helpen."

Voorafgaand aan de sponsorloop kregen de leerlingen speciale lessen over Guatemala en het werk dat de stichting er doet.

Bron: Sleutelstad, 23 juni 2021