Placeholder image

Sloop Teldersschool opwarmertje voor hele reeks bouwactiviteiten

14 april 2020
Het schoolgebouw heeft nét de pensioengerechtigde leeftijd niet gehaald. De Teldersschool aan de Telderskade wordt momenteel vakkundig gesloopt, na een bestaan van 64 jaar. Bron: LeidschDagblad, 14 april 2020

Dat de basisschool in Zuidwest tegen de vlakte zou gaan, en de basisschool naar de Hoflaan ging verhuizen, was al rond de eeuwwisseling bekend. Op de plek van het gebouw verrijst volgend jaar een fonkelnieuw onderwijscomplex voor het Leonardo College. Dat moest daarvoor dus meer dan vijftien jaar wachten aan de Noachstraat.

In die periode werden ook plannen gemaakt voor de directe omgeving van de Telderskade. Recht tegenover de nieuwe school, op een voetbalveld van de Boshuizerkade, komen twee nieuwe sporthallen onder één dak. En aan de achterkant van het Leonardo verdwijnen het bestaande zwembad en sportzaal. Ze maken plaats voor woningen.

De huidige sloop vormt dus het opwarmertje van een aaneengesloten reeks bouwactiviteiten in de buurt van de Churchillaan die bij elkaar ongeveer vijf jaar in beslag gaan nemen.


Bron: LeidschDagblad, 14 april 2020