Placeholder image

Schoolpleinen basisscholen Stevenshof officieel rookvrij

13 januari 2020
Met een 'rookvrije estafette' bracht wethouder Marleen Damen een bezoek aan de basisscholen De Stevenshof, 't Klankbord en De Zwaluw om het 'Rookvrijbord' te onthullen op de schoolpleinen. De basisscholen vragen iedereen het terrein voortaan rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Bron: Sleutelstad.nl, 9 januari 2020

Wethouder Damen is blij met deze nieuwe stap. "Complimenten aan de scholen dat dit zo groot wordt aangepakt, want als wethouder gezondheid, jeugdzorg en welzijn vind ik het heel belangrijk dat alle kinderen gezond kunnen opgroeien. En roken is natuurlijk niet gezond." Iedereen is en blijft welkom op het schoolterrein, ook rokers. Wel vragen de basisscholen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten de speelplek te roken.

Loena en Amanda van de Kinderraad zijn blij met de stap en blijven actief. Amanda vertelt: "Ik ben bezig met het maken van een filmpje om ervoor te zorgen dat mensen stoppen met roken.

Rookvrije generatie
De GGD Hollands Midden ondersteunt in opdracht van de gemeente basisscholen in Leiden bij het toewerken naar een rookvrij schoolterrein. Kinderen moeten kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrij schoolterrein wordt het goede voorbeeld aan kinderen gegeven. Het rookvrije schoolterrein draagt bij aan de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'.

Bron: Sleutelstad.nl, 9 januari 2020