Placeholder image

Nieuw kindcentrum aan het Regenboogpad geopend

10 maart 2018
Donderdag opende wethouder Paul Dirkse de zes nieuwe lokalen van Kindcentrum De Dukdalf/Smallsteps aan het Regenboogpad. Door een haag van leerlingen liep de wethouder, samen met directeur Henk Frenken en andere genodigden, richting het nieuwe gebouw. (Bron: unity.nu)

Duurzaamheid
Wethouder Dirkse benadrukte in zijn speech het belang van duurzaamheid voor de nieuwe huisvesting, ondanks het tijdelijke karakter ervan. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van gas, maar heeft iedere unit een eigen warmtepomp ingebouwd in de gevel achter de gevelroosters. 'Want door het gebruik van gas, dat uit de grond geboord moet worden, kunnen huizen verzakken. Dat zorgt voor veel ellende voor bewoners, net als in Groningen het geval is', sprak Dirkse de leerlingenraad toe.

Tijdens de speeches in de nieuwe huisvesting legde architect Peter van Swieten van bureau Swieten Partners Architecten uit dat ook LED-verlichting bijdraagt aan het duurzame karakter, alsmede de nog aan te brengen 172 zonnepanelen op het dak, CO2-sensoren en een, voor een tijdelijk gebouw, bovengemiddeld dik isolatie pakket.

Educatief Kindcentrum
Nu het nieuwe gebouw een feit is, heeft De Dukdalf de bestaande twee noodlokalen niet meer nodig. Deze ruimte zal nu benut worden voor de kinderopvang van Smallsteps, waardoor de grote wens van Smallsteps en Openbare Jenaplanschool De Dukdalf (een kindcentrum voor 0-18-jarigen) een stap dichterbij gekomen is.


In DeLeydenaer.nl stond dit bericht:

Jenaplanonderwijs in de lift

Aan het Regenboogpad in de Merenwijk is donderdag een dependance van basisschool de Dukdalf feestelijk geopend, met daarin Kindcentrum Dukdalf en Smallsteps. De openbare Jenaplanschool bestaat 41 jaar. Er wordt les gegeven volgens tien overtuigingen die bepalend zijn voor het denken en doen in school. De eerste is: Door de afwisseling van de basisactiviteiten gesprek, spel, werk en viering ontwikkelen kinderen zich beter en sneller. De school telt inmiddels 380 leerlingen.| Foto: Fotobureau Monica van der Stap.