Placeholder image

Internationale samenwerking Teldersschool

30 maart 2017
Sinds dit schooljaar werkt de Telders samen met de Ouseburn Learning Trust (OLT) in Newcastle upon Tyne in Engeland. De OLT is een scholengroep van 7 basisscholen en 1 middelbare school. Wij werken op dit moment vooral met Ravenswood Primary maar gaan dat naar verwachting uitbreiden met andere OLT-scholen.
Wat hebben we tot nu toe gedaan: van 135 kinderen van Ravenswood hebben alle kinderen  van de Telders een kerstkaart gekregen met een Engelse en Nederlandse kerstgroet en een tekening. Van het uitdelen van de kerstkaart is een filmpje gemaakt dat in de klassen van Ravenswood is vertoond. De leerlingen van de Telders hebben als antwoord ook een kaart gemaakt. Groep 7/8 heeft bijvoorbeeld een tekening van een Leids gebouw gemaakt en in het Engels uitgelegd wat voor gebouw het is. Van het versturen is ook een filmpje gemaakt en wij wachten nu op het filmpje van Ravenswood.

Er zijn ook plannen om samen activiteiten uit te voeren zoals een Kahoot quiz of samen lessen ontwikkelen. Op al deze manieren wordt het voor de leerlingen echt betekenisvol. Daarnaast wordt het voor de teams ook betekenisvol omdat we na de meivakantie op studiereis gaan naar Newcastle. Ziehier de aankondiging op de website van de OLT.

Tenslotte: om de uitwisseling met elkaar op te starten en om de buitenwereld te informeren over onze plannen en reis is er een blog gemaakt. Volgen dus!

Voor een mogelijke tegenbezoek van de OLT en om de samenwerking met de OLT uit te breiden, zijn we op zoek naar andere PROO-scholen en/of leerkrachten die op een laagdrempelige manier kennis willen opdoen met internationalisering. Tijdens het Droomcollege Internationalisering op  4 april zal dit ook ter sprake komen. In de tussentijd kan er contact opgenomen worden met Patrick Geirnaert, coŲrdinator Internationalisering van de Teldersschool.