Placeholder image

Geest van Bosch waart rond op de Lorentzschool > Expo in 'De tuin van de smid'

13 februari 2017
Ge´nspireerd door zijn meesterwerken schilderden de kinderen van groep 4d op hun eigen manier de dolle dwaze gekke wereld van Jeroen Bosch. Het hele project duurde een half jaar en het resultaat is overweldigend! In De tuin van de smid is een selectie te zien van zo'n 15 schilderijen, gebaseerd op 'Het land van Maas en Waal' van Boudewijn de Groot en Lennard Nijgh, gebaseerd op Jeroen Bosch. (Bron: Leids Nieuwsblad, 9 februari 2017)

Griezels, monsters, vreemde wezens en bizarre taferelen slepen je mee en je hart begint sneller te kloppen. De hooiwagens als teken van hebzucht en rijkdom worden voortgetrokken door duivels. Iedereen loopt mee, sommigen naar de hel. Komt allen naar het Circus Jeroen Bosch! De feestelijke opening, met het lied van het land van Maas en Waal door Lorentzschool kinderen van groep 5d, vindt plaats op vrijdag 17 februari om 16.30 uur.

De expositie is van 13 februari tot en met 9 april te bezoeken. Op de dagen dat de zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten, is de expositie helaas niet te bezichtigen. Wil je er zeker van zijn dat je de expositie kunt komen bekijken, bel dan even met De tuin. De tuin van de smid vindt men aan het Polderpad 8, tel. 071-7501796. Voor meer info: www.detuinvandesmid.nl

Klik hier voor een overzicht van de gemaakte werken.