Placeholder image

De Lorentzschool gaat voor groen tijdens Warmetruiendag

12 februari 2017
Op vrijdag 10 januari j.i. was het Warmetruiendag. De leerlingen van de Lorentzschool vieren deze dag op een groene manier, namelijk met de afsluiting van de Energy Battle. De Leerlingen van groep 6B hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor deze Energy Battle, een landelijke energiebesparingswedstrijd. Onder acht scholen in Nederland is de Lorentzschool geŽindigd op een eervolle tweede plaats. Directeur Henk Lardee nam samen met wethouder Paul Dirkse de officiŽle afsluiting van de EnergyBattle voor zijn rekening. (Bron: www.sleutelstad.nl, Annabel van der Meulen)

De afgelopen maanden kregen de kinderen lessen over energie en daarna gingen de kinderen, onder begeleiding van Roland Koster, conciŽrge Jurgen en juf Chantal, de school rond om te kijken waar mogelijk energie kon worden bespaard. Verwarming, lampen, verschillende apparaten, alles werd onder de loep genomen, zowel in het schoolgebouw als thuis met hun ouders.

Energie besparen en verantwoord met energie omgaan was voor Roland Koster, ouder van de Lorentzschool in Leiden, de reden om actief aan de slag te gaan in de Leidse school. Hij riep hierbij de hulp in van Klimaatverbond Nederland, de organisatie van de Energy Battle. Onder het motto ĎDe groenste energie is de energie die je niet gebruiktí gingen de scholen aan de slag. Bewoners, medewerkers, ouders en kinderen van scholen kregen vanuit de organisatie ondersteuning en tips hoe ze met gemak en toch behoud van comfort thuis energie kunnen besparen. Zo leerden de leerlingen dat energiebesparing veruit de meest kosteneffectieve manier is om CO2 uitstoot te verminderen.

Dit jaar werd de Energy Battle ondersteund door adviesbureau Van Beek, dat gespecialiseerd is in energiemanagement. Zij overhandigde de gemeente Heemstede, de winnaar van de Energy Battle, een zogenaamd energieprofiel ter waarde van Ä 2.500,-. Met behulp van een energieprofiel kunnen nieuwe energiebesparingsmogelijkheden in beeld komen. De winnende gemeente kan het energieprofiel laten uitvoeren in haar eigen gemeente voor bijvoorbeeld een een zwembad, een sporthal of een school.

Via deze link kunt u luisteren naar een interview met Wethouder Paul Dirkse van Onderwijs en Duurzaamheid en een interview met Henk Lardee, directeur van de Lorentzschool.