Placeholder image

Lorentzschoolkinderen rennen voor Niños de Guatemala

07 juni 2022
Lorentzschoolkinderen rennen voor Niños de Guatemala

De leerlingen van de Lorentzschool in de Professoren- en Burgemeesterswijk lopen op woensdag 1 juni weer hun jaarlijkse sponsorloop. Door corona werden er vorig jaar rondjes gerend langs de velden van hockeyclub Roomburg, maar nu vindt het evenement weer in de wijk zelf plaats.

De 850 kinderen van de groepen 3 tot en met 8 gaan weer vele meters maken langs vier stempelposten. Er wordt om 9.30 uur gestart bij De Laat de Kanterstraat. Eén rondje is ruim 900 meter en voor elk afgelegd rondje krijgen de kinderen een bedrag van familie en bekenden. De kleuters rennen tussen 9.00 en 11.00 uur rondjes om het schoolgebouw.

De opbrengst van de sponsorloop gaat net als vorig jaar naar de Stichting Niños de Guatemala die kinderen ondersteunt met scholing in een aantal steden in Guatemala. Het onderwijs is in Latijns Amerika hard getroffen door de coronacrisis. Guatemala was al een arm land en nu is de situatie voor veel kinderen nog veel slechter. Niños de Guatemala gebruikt het geld dat de Lorentzschool ophaalt voor een gezonde ochtendmaaltijd op school. Dat kost per kind 0,50 cent per dag. 

Voor alle 545 kinderen die de stichting wil helpen kost dit 20.000 per jaar. Doel van de sponsorloop is om dat voor een heel jaar te financieren. Vorig jaar werd 25.000 euro opgehaald, dus dat doel lijkt haalbaar.

Bron: sleutelstad.nl, 30 mei 2022