Placeholder image

OBS De Meerpaal start ingetogen blij met terugkeer na Coronakerst

11 januari 2022
OBS De Meerpaal start ingetogen blij met terugkeer na Coronakerst

Hoe blij basisscholen ook zijn dat ze hun leerlingen terug hebben na een extra lange kerstvakantie, door corona kunnen ze dat niet tonen zoals ze zouden willen. Neem De Meerpaal in de Leidse Merenwijk.

In andere tijden was deze maandag uitgegroeid tot een feestdag, ook om te vieren dat de eerste paal de grond in gaat voor de langverwachte nieuwbouw van De Meerpaal en goede buur De Tweemaster. Zo was een gezamenlijke activiteit met alle leerlingen rondom de bouwplaats bedacht en zou er met elkaar geproost worden op een goede start van het nieuwe jaar.

Het virus maakt dergelijke scenario's onmogelijk en dus moet in de klas maar duidelijk worden hoe enthousiast iedereen is. Ook de ontvangst kreeg iets extra's. Zo heetten een welkomstboog, lichtjes en muziek de leerlingen welkom bij de nieuwe hoofdingang die de school heeft gekregen doordat een deel van het gebouw plat ligt en er noodgebouwen zijn bijgeplaatst. Ook was er een rode loper uitgerold en vroeg directeur Marjolein Dagevos - die met witte verf 'Fijn jou weer te zien' op het schoolplein had geschilderd - aandacht voor de tijdcapsule.

Die moet namelijk de grond in voor de nieuwbouw klaar is, hopelijk aan het eind van het jaar. En wanneer mensen deze opgraven, misschien wel over een eeuw, moeten ze natuurlijk een beeld krijgen van het leven anno nu. Met wat voor speelgoed spelen de kinderen? Waar betalen ze mee? Wat leren ze op school, wat doen ze buiten school? Ook corona krijgt volgens de directeur zeker een plekje in de verhalen die kinderen aan het papier toevertrouwen. ,Al hopen we dat het de Spaanse griep van de toekomst wordt, nu kun je er niet omheen.''

Bron, LeidschDagblad, 11-01-2022