Placeholder image

Kerstfeest in Leiderdorp

20 december 2021
Kerstfeest in Leiderdorp

Een week eerder dan de bedoeling was, is vrijdagmiddag ook voor de Leiderdorpse basisscholen de kerstvakantie begonnen.

Voor de scholen kwam de aankondiging van de vervroegde de kerstvakantie voor basisscholen tijdens de persconferentie van 14 december niet echt onverwacht. "De kerstactiviteiten waren al verplaatst van de laatste week naar deze week. We hadden een vooruitziende blik...", laat Ronald Elward van Montessorischool Elckerlyc weten. Maar liever waren ze gewoon tot de 24ste doorgegaan. "Juist de week voor kerst is altijd bijzonder", vindt directeur Richard van der Berg van Daltonschool De Leeuwerik.

Donderdag waren de laatste lessen maar werd op een aantal scholen ook al genoten van een kerstontbijt, -lunch of diner. De vrijdag was vooral een gezellige dag, met kerstactiviteiten in de klas. Want met de hele school in de aula kerstfeest vieren kan nu niet. Maar het onderwijs is inventief en flexibel. Zo is op de Schakel is het jaarlijkse kerstspel door groep vijf dit keer gefilmd en wordt die film aan alle kinderen opgestuurd. En op de Koningin Julianaschool startte de laatste schooldag buiten, met samen liedjes zingen op het plein.

De Leiderdorpse kinderen hebben nu ook echt vakantie; er worden volgende week geen online lessen gegeven. De scholen zorgen wel vanaf maandag voor noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en voor kwetsbare kinderen. "Tot nu toe wordt daar veel om gevraagd", weet schoolleider Maarten Meijers van de Koningin Julianaschool. "Onze leerkrachten zullen dus volgende week als kinderopvang aan het werk moeten. We proberen door de taken te verdelen die laatste week ook voor de collega's zo aangenaam mogelijk te maken."

Maandag 10 januari is de vakantie voorbij en gaan de scholen weer open - als corona niet opnieuw roet in het eten gooit.

Bron: Leiderdorpse weekblad, 18 december 2021