Placeholder image

Groene make-over op PI school de Brug

25 juni 2021
Het schoolplein van PI school De Brug is sinds 2011 een groen schoolplein. Inmiddels zijn de borders langs de school en bij de hoofdingang aan nieuwe beplanting toe. Omdat de kinderen zo enthousiast en met veel plezier op de donderdagen in de moestuin werken, is er samen met hovenier Annelies Dijkman een plan ontworpen om samen met hen de borders opnieuw te beplanten.
We hebben dit "Project Borders" genoemd en zijn aan de slag gegaan met twee groepjes van  zes leerlingen. Ze kregen eerst wat informatie over planten, grond, voeding, schaduw- en zonplanten en mochten mee beslissen over welke bloemen en planten we zouden planten.  Annelies Dijkman zorgde elke keer voor lesmateriaal, zodat de kinderen leerden waar je op moet letten als je een border gaat beplanten.  Bij kwekerij Festina Lente uit Katwijk, hebben we de planten gekocht.

Om dit alles te bekostigen  hebben we bij Fonds 1818 een plan ingediend waarin  participatie van de leerlingen centraal staat.  We vinden het belangrijk dat de leerlingen meewerken aan een dergelijk project omdat ze spelenderwijs leren over onder meer biodiversiteit. Tot ons plezier is het plan gehonoreerd en hebben we genoeg budget om alles te realiseren.

De kinderen hebben keihard gewerkt. Want niet alleen de nieuwe planten moesten erin, maar de oude planten moesten er ook uit, plus de oude grond. Dit was zwaar werk, maar het is gelukt.  Ook was het fijn dat Kevin v.d. Heijden, dit jaar onze stagiair van Het Waterland, mee geholpen heeft.

We sluiten het project binnenkort af met een bezoek aan de kwekerij De Groene Cirkel in Oegstgeest, waar de kinderen kunnen zien hoe een plant opgekweekt wordt.

Nu en straks is het water geven en schoffelen, zodat we volgend jaar  veel bloemen hebben rondom de school .  Het ziet er al prachtig uit, laat staan als alles in bloei staat!

We zijn trots op onze leerlingen die deze klus hebben geklaard!  Dank jullie wel  Sylvester, Kick, Dylana, Jesse, Joost, Thijs, Abel, Joris, Timo, Thijs, Julia, Lindsey Dante etc.

Mayke de Groot
Leiden, 21 juni 2021