Placeholder image

GGD opent sneltestlocatie in Leiderdorp

07 april 2021
De GGD Hollands Midden heeft vandaag drie locaties geopend waar mensen een coronasneltest kunnen laten uitvoeren. Het gaat om testlocaties in Leiderdorp, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk. Donderdag komt daar nog een vierde locatie bij in Teylingen. De nieuwe locatie in Leiderdorp is bij BSO Het Koetshuis aan de Kom van Aaiweg.

"We vinden het belangrijk dat medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang zich dichtbij, snel en betrouwbaar kunnen laten testen op corona. Zo kan verspreiding van het virus worden voorkomen", meldt de GGD. Eerder opende de GGD Hollands Midden al sneltestlocaties op scholen in de gemeenten Waddinxveen, Noordwijk, Leiden en Gouda. Deze sneltestmogelijkheid blijkt in een behoefte te voorzien.

Lees het laatste nieuws in het coronadossier van Sleutelstad

Op de genoemde locaties kunnen alle medewerkers van het primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang die in de betreffende gemeente werken zich laten testen. Scholen en kinderopvanglocaties ontvangen bericht van de GGD Hollands Midden als hun medewerkers hiervan gebruik kunnen maken.

Zonder afspraak
Medewerkers kunnen zich zonder afspraak en voor aanvang van de werkdag laten testen. Dat kan al vanaf 7.00 uur 's morgens. Medewerkers die in quarantaine zitten, kunnen zich alleen op en na dag vijf laten testen. De GGD gebruikt een antigeensneltest, zodat de uitslag na vijftien minuten bekend is. "De locaties zijn zo opgezet dat we op een verantwoorde manier kunnen werken, rekening houdend met alle coronamaatregelen."

Bron: Sleutelstad, 6 april 2021