Placeholder image

Leerlingen De Hobbit bedanken medewerkers Alrijne Ziekenhuis met kunstwerken

19 november 2020
Het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp heeft er zes bijzondere kunstwerken bij. Ze zijn gemaakt door de leerlingen van de Leiderdorpse basisschool De Hobbit als teken van waardering en respect voor de inzet van alle ziekenhuismedewerkers in deze moeilijke tijden van corona.
Alle kinderen van de groepen 6, 7 en 8 en een kleine afvaardiging van de groepen 4 en 5 kwamen dinsdag 17 november naar de parkeerplaats van het ziekenhuis om de kunstwerken te overhandigden aan Peter Jue (lid van de Raad van bestuur van Alrijne), Jephta van den Bremer (chirurg) en Kirsten Schoenma (regieverpleegkundige). Na korte toespraakjes van leerlingen Lotte, Megan, Ouijdane, Joey, Jarno en Steijn barstten de leerlingen los in een groot applaus voor de Alrijne medewerkers, waarin ze werden ondersteund door alle kinderen die op school via livestream meekeken. Een kippenvel momentje

Achter de ramen van het ziekenhuis stonden meerdere verplegers en artsen te zwaaien naar de leerlingen, die op hun beurt ook applaus kregen.

Volgens directeur Esther Veldt van De Hobbit zijn kinderen veel meer met corona bezig dan je wellicht zou denken. "Het is een onderwerp dat iedere dag terugkomt in de kringgesprekken in de verschillende groepen. Elk kind heeft er wel persoonlijke ervaringen mee; een familielid dat ziek is geworden of een vriendje dat in quarantaine moet zodat ze daar een tijdje niet mee mogen spelen. Kinderen met ouders die in de zorg werken, vertellen ook dat hun vader of moeder veel extra uren maken, dat ze moe zijn. Via die gesprekken kwam het idee om iets te doen om de medewerkers van het Alrijne Ziekenhuis in het zonnetje te zetten. Dat past ook bij het sociale karakter van De Hobbit."

Per groep, van groep 3 tot en met groep 8, is een kunstwerk gemaakt waaraan alle kinderen hebben meegewerkt. Alle kunstwerken krijgen een mooie plek in het ziekenhuis, zo verzekerde Peter Jue de leerlingen.