Placeholder image

Succesvolle eerste Leidse Dag van het Kinderboek

10 november 2016
Een middag rond leesbevordering met inspirerende workshops, lezingen n de eerste Meester Jaap-lezing over lezen en kinderen.
In de ochtend gingen docenten van de Hogeschool Leiden samen met hun studenten naar 10 openbare basisscholen van medeorganisator PROOLeiden. Daar werden verhalen verteld aan leerlingen van de laagste klassen. 
De middag, die plaatsvond op de Hogeschool Leiden, werd geopend door de Leidse wethouder Paul Dirkse (Sport, Onderwijs en Duurzaamheid), waarna Jan Paul Schutten, de kinderboekenambassadeur, een boeiende lezing hield met als titel "H bah, toch niet alweer een verhaal?". Verder kon men nog een workshop volgen en  werd de middag afgesloten met een boeiend verhaal, verteld door Sahand Sahebdivani van de Mezrab storytelling school Amsterdam.
De ochtend is georganiseerd vanuit Samen opleiden en de middag in samenwerking met verschillende partijen, o.a. Jeugdboekhandel Silvester, Pabo Hogeschool Leiden, BplusC, PROOLeiden, Gemeente Leiden en Greet Meesters.

Kijk voor foto's, artikelen en impressies op de Facebookpagina.
Ingrid van Zoest (schoolopleider PROOLeiden) en Rob Seldenrijk (student Opleiden in de school, 3e jaars) zijn 's ochtends bij workshops geweest op twee basisscholen van PROOLeiden. Zij hebben daarvan beiden een verslag gemaakt.