Placeholder image

Lorentzschool rent voor de laatste keer voor Tika-project in Nepal

29 mei 2019
De jaarlijkse sponsorloop van de Leidse Lorentzschool is altijd een hele happening. Ouders staan gewapend met telefoons en camera's langs de weg om de negenhonderd kinderen die rondjes gaan rennen voor het goede doel vast te leggen. Er is een koffiekraam met muziek, een wateruitdeelpunt en stempelposten. Doel is om geld op te halen voor Tika, een organisatie die kinderen in Nepal helpt naar school te gaan. Bron: Sleutelstad.nl, 29 mei 2019
Filmpje

Gymnastiekleerkracht Charlotte Martijn is vanuit school een van de drijvende krachten achter de sponsorloop die al decennialang een traditie is op de openbare basisschool in de Burgemeesters- en Professorenwijk. Elk jaar halen de kinderen ruim tienduizend euro op. Dit jaar is het de derde keer - en daarmee ook de laatste keer dat het geld naar Tika gaat. Linda Lak van Tika vindt het jammer dat de Lorentzschool op zoek gaat naar een ander doel. "Wij zijn naarstig op zoek naar een andere school in de regio. Met de tienduizend euro van de Lorentzschool kunnen we heel veel doen in Nepal. Dus als een andere school het stokje wilt overnemen dan graag."

Geluidsfragment

Het nieuwe goede doel is nog geheim maar de charitatieve commissie beslist daar zeker niet alleen over. "Het is een democratisch proces," zegt Dimitri Schiltmans. "Ouders en leerlingen beslissen samen. Belangrijk is dat het goede doel aansluit bij de belevingswereld van de kinderen van de Lorentzschool en dat het doel niet alleen van ons geld afhankelijk is."

Filmpje

Bron: Sleutelstad.nl, 29 mei 2019