Placeholder image

Nieuw schoolgebouw van basisscholen De Ley en Leimundo officieel geopend!

08 januari 2019
Met een flinke klap op de trommel opende wethouder Dirkse van onderwijs dinsdag 8 januari 2019 het nieuwe schoolgebouw aan het Kiljanpad/de Hoflaan in Leiden. In dit nieuwe gebouw zijn sinds november 2018 twee basisscholen gevestigd: protestants-christelijke school De Ley en openbare basisschool Leimundo.
De wethouder richtte zich tot de genodigden en speciaal tot de kinderen. Hij legde hen uit dat de gemeente er alles aan doet om de beste omstandigheden voor goed onderwijs te creëren. Dit nieuwe schoolgebouw is daar een goed voorbeeld van. Bovendien hebben alle partijen tijdens en na de bouw goed samengewerkt. Hij onderstreepte het belang van samenwerken en vatte dit als volgt samen: "Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder".

De scholen zijn erg blij met het nieuwe gebouw. Meer ruimte, veel licht, moderne faciliteiten, een fijn schoolplein en een frisse gymzaal. Het is voor ouders in de wijk en in de omliggende wijken een prachtige onderwijsplek voor hun kinderen. Ouders hebben op één plek de keuze uit twee goede basisscholen, met ieder een eigen onderwijsaanbod. De Ley biedt Daltononderwijs en Leimundo heeft twee Internationale Schakelklassen en een Topklas.
Daarbij geeft het nieuwe gebouw de scholen de mogelijkheid vernieuwingen door te voeren en plannen en ambities tot ontplooiing te brengen. Zoals voor Leimundo de Internationalisering met o.a. onderwijs in het Engels, op weg naar een VVTO-school (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs) en de samenwerking met buitenlandse scholen. En voor De Ley betekent het nieuwe schoolgebouw dat kinderen meer mogelijkheden hebben om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Ze kunnen werkplekken kiezen buiten het lokaal en kiezen voor wel of niet samenwerken op het leerplein of in het lokaal.

De officiële opening werd muzikaal ondersteund door muziekband 'Ngomayantare Africultures VZW', in het bijzijn van vele kinderen, ouders, medewerkers en relaties van beide scholen.

Ook SPL (Stichting Peuterspeelzaal Leiden) is in het nieuwe gebouw ondergebracht. Dit biedt voor ouders een makkelijke overstap van peuterspeelzaal naar de basisschool. - -

- - - -

VOOR MEER INFORMATIE:

PC Basisschool De Ley
Anja van Schagen, directeur, telefoon: 06-37241664, e-mail: directeur@bsdeley.nl, www.bsdeley.nl.

Leimundo
- Babette van Leeuwen, directeur, telefoon: 071-572 42 42, e-mail:babettevanleeuwen@leimundo.nl.
- Patrick Geirnaert, coördinator Internationalisering, telefoon: 071-572 42 42 / 06-365 708 28, e-mail: patrickgeirnaert@leimundo.nl.
-www.leimundo.nl


Wethouder Dirkse opent nieuw schoolgebouw van Leidse basisscholen Leimundo en De Ley. - Fotograaf: Hielco Kuipers.

Lees verder: 
Op Sleutelstad uitgebreide aandacht in de vorm van tekst, veel foto's en drie interviews (met de schoolleiders, wethouder en architect): https://sleutelstad.nl/2019/01/09/tromgeroffel-bij-de-opening-van-nieuw-schoolgebouw-voor-de-ley-en-leimundo/
Het LD opent vandaag de regiopagina met een mooie foto (zie hieronder) en kort bericht over de opening van Leimundo/De Ley.