Placeholder image

Belofte Politiekids maken Slaaghwijk beter

09 november 2018
Politiekids vertrouwen elkaar, geven het goede voorbeeld en pesten niet. Deze drie beloften deden tientallen kinderen van groep 6 en 7 van de basisschool Bredeschool Merenwijk in de Slaaghwijk gisteren ten overstaan van 25 politieagenten. Bron: www.leidschdagblad.nl, 9 november 2018

Daarop kregen ze hun eigen politielegitimatie. Het schoolproject is een initiatief van juf Marlotte Verdoes (28). Zij deed een soortgelijk project op een basisschool in het Laakkwartier in Den Haag. De kinderen kregen les in normen en waarden, gingen op zoek naar een boef die mobieltjes had gestolen en leerden middels een politiequiz allerlei wetenswaardigheden.

Volgens schooldirecteur Ger van der Meer is dit de eerste Leidse school die politiekids opleidt. Van de 142 leerlingen op school zijn er 140 migrant. De kinderen komen allemaal uit de wijk. Omdat ze soms op latere leeftijd op een negatieve manier met de politie in aanraking komen, wordt geprobeerd om zaken eerder preventief op te pakken, wat positief kan uitpakken. ,,Kinderen leren niet altijd thuis dat ze een fiets die niet op slot staat, niet mogen meenemen. Ook vuilnis kun je niet zomaar overal achterlaten. We brengen goede omgangsnormen bij en leren respect voor elkaar hebben op sociale media."

Bron: www.leidschdagblad.nl, 9 november 2018