Placeholder image

Leimundo geeft les in het Engels

29 oktober 2018
Leimundo neemt de volgende stap in het kader van verdere internationalisering van ons onderwijs: na de herfstvakantie gaan we lesgeven in het Engels. Naast de gewone Engelse lessen komt er op donderdagmiddag, tijdens schooltijd, een speciale Engelse klas voor geselecteerde leerlingen. Het doel van de Engelse klas is het bijhouden en het verdiepen van het Engels.

De Star Class wordt ingericht aan de hand van woordenschat, conversatie, schrijven en presenteren en al deze onderdelen worden met elkaar verbonden aan de hand van verschillende wereldthema's. De voertaal van de Engelse klas in natuurlijk Engels. De Star Class zal elke week op donderdagmiddag tijdens de reguliere schooltijden gegeven worden.

Tegelijk verhuizen we naar een nieuw gebouw waar we veel nieuwe mogelijkheden en nieuwe verbindingen zien. We gaan vernieuwingen doorvoeren en onze plannen en ambities tot ontplooiing brengen, zoals de ontwikkeling naar een internationale VVTO-school (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs) en samenwerken met buitenlandse scholen.

Leimundo is een openbare basisschool en is onderdeel van PROOLeiden/OBSG Leiderdorp. PROOLeiden verzorgt onderwijs aan circa 4.500 kinderen van 4 t/m 12 jaar in de stad Leiden en één school in Leiderdorp. Met bijna 540 medewerkers is PROOLeiden de grootste stichting (werkgever) voor primair onderwijs in Leiden.