Placeholder image

Basisschool de Viersprong wint Leidse JOGG Challenge 2018

22 oktober 2018
LEIDEN - Basisschool De Viersprong heeft de JOGG Leiden Challenge 2018 gewonnen. In de vijfde JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Challenge Finale streden groepen 8 uit de omgeving Leiden, Katwijk en Rijnsburg om het beste idee om leeftijdsgenoten gezonder te laten leven. Bron: Unity.nu, 22 oktober 2018

Wat heeft groep 8 van De Viersprong bedacht?  'Een speurtocht door Leiden, waarbij je bij elk checkpoint een beweegopdracht moet doen,' aldus de bedenkers van het winnende idee genaamd de 'Jogg Tocht'. De jury beloonde de bedenkers voor de originaliteit én uitvoerbaarheid van hun idee. 'Een speels idee dat je uitnodigt te bewegen en gezonder te gaan leven,' aldus de jury.

JOGG Leiden 
De finale vrijdagavond was het sluitstuk van een project waarbij basisschoolkinderen met hun idee in drie masterclasses toewerkten naar de finale. Ze werden hierin bijgestaan door studenten van de Pabo Sportklas van Hogeschool Leiden.

De wedstrijd is georganiseerd door de Pabo Sportklas (Hogeschool Leiden) samen met JOGG Leiden, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, het Welzijnskwartier en natuurlijk de scholen.

JOGG is een landelijk initiatief, gesteund door diverse overheden, universiteiten, landelijke producenten en leveranciers van voedingsmiddelen. Het uitgangspunt is het voorkomen en verminderen van overgewicht en het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Bron: Unity.nu, 22 oktober 2018