Placeholder image

Genomineerde film 'Iedereen is leraar' opgenomen op Woutertje van Leyden

26 september 2018
De film 'Iedereen is leraar' is genomineerd voor de Nationale Onderwijsfilm en is opgenomen op onze eigen Woutertje van Leyden; daar zijn we trots op!

Ook dit jaar wordt - nu voor de zevende keer - de Nationale Onderwijsfilm gekozen. Zes films en documentaires zijn voorgedragen door Eye Filmmuseum, het Nationaal Onderwijsmuseum en het vakblad Van 12 tot 18. De genomineerde onderwijsfilms zijn: 

1. Tussen meten en weten: onderwijs 

2. Iedereen is leraar 

3. Spiegeldromen 

4. De witte vlucht 

5. Sex Ding 

6. Goed terechtgekomen in de Schilderswijk 


De film 'Iedereen is leraar' is opgenomen op onze eigen Woutertje van Leyden en daar zijn we trots op!
 

Deze film van Maarten Stuifbergen - zelf lerarenopleider en schoolleider - is een ode aan de belangrijke publieke professional: de leraar. Voor goed onderwijs zijn goede leraren een absolute noodzaak. Leraren manoeuvreren in een complexe wereld. Zij onderwijzen de toekomst van ons land, maar doen dat onder lastige omstandigheden: hoge werkdruk, een aankomend tekort aan bevoegd personeel, een maatschappij die snel aan het veranderen is. In de film gaat Maarten Stuifbergen op zoek naar de kracht van de leraar. Wat is dat en hoe kan die het beste worden ingezet t.b.v. de kansen van kinderen? Welke impact heb je als leraar? 
 

De belangrijkste criteria voor de nominaties van de onderwijsfilms en -documentaires zijn: 

- De film/documentaire is een Nederlandse productie; 

- De film/documentaire is van recente datum: uitgekomen en/of vertoond tussen 1 juni 2017 en 1 juni 2018; 

- Het onderwerp en de uitwerking ervan zijn 100% relevant voor het onderwijs en hebben betrekking op PO, VO, MBO, HBO en/of WO. 

 

De uitreiking van zowel de jury- als de publieksprijs vindt plaats op woensdag 3 oktober 2018, in de Calvijn-vestiging van het Vreewijk Lyceum en Gymnasium, Grift 30 in Rotterdam. 

Nog t/m zondagavond 30 september is het mogelijk je stem uit te brengen, op de website van NIVOZ

Zie verder:
https://www.nationaleonderwijsweek.nl/onderwijsfilm
http://www.nof2018.nl/