Placeholder image

Blauwdruk Kindcentrum De Dukdalf overhandigd aan wethouder Dirkse

05 september 2018
LEIDEN - Maandag nam wethouder Paul Dirkse de blauwdruk voor het opzetten van een Educatief Kindcentrum (EKC) in ontvangst. Volgens deze blauwdruk is ook het recentelijk geopende Kindcentrum De Dukdalf (een samenwerking tussen Openbare Jenaplanschool De Dukdalf en Kinderopvang organisatie Smallsteps) opgezet. Bron: Unity.nu, 4 september 2018.

De huidige maatschappelijke trend laat zien dat een toenemend aantal jonge kinderen gebruik maakt van kinderopvang en schoolgaande kinderen steeds vaker naar de voor- en naschoolse opvang gaan. Een kindcentrum brengt dit bijeen door een nauwe onderlinge samenwerking van de verschillende betrokken partijen. 

Namens de gemeente beaamt de wethouder dat het belangrijk is ontwikkelingen, waarbij samenwerking tussen onderwijs en opvang centraal staat, te stimuleren. De blauwdruk van OBS De Dukdalf en Kinderopvangorganisatie Smallsteps geeft de ervaringen weer van hun route naar het Educatief Kindcentrum De Dukdalf. Deze route verloopt via een planfase (ideeėn over het EKC) naar een implementatieplan en is opgebouwd uit een aantal bouwstenen. Deze bouwstenen geven inzicht in wat organisaties tijdens de implementatie van een EKC staat te wachten en zij kunnen hiermee hun eigen route uitstippelen.

 


Bron: Unity.nu, 4 september 2018. 

Lees hier ook het bericht van de wethouder Paul Dirkse op twitter.