Placeholder image

Nieuwe naam voor Teldersschool: Leimundo

27 augustus 2018
Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, maandag 27 augustus 2018, heeft openbare basisschool de Telders haar nieuwe naam onthuld. De school gaat vanaf heden verder onder de naam Leimundo. Een unieke, inspirerende en krachtige naam. Mundo betekent wereld en weerspiegelt het internationale karakter van de school en Lei is een verwijzing naar de stad Leiden.
De nieuwe naam is bekend gemaakt tijdens een feestelijke happening met onder meer de muziekband 'Ngomayantare Africultures VZW', in het bijzijn van alle kinderen, ouders, medewerkers en relaties van de school. De nieuwe naam is de start van een nieuwe fase voor de school. In het najaar betrekt Leimundo het nieuwe schoolgebouw, Kiljan genaamd, waar ook SPL (Stichting Peuterspeelzaal Leiden) is ondergebracht.

Het nieuwe schoolgebouw geeft Leimundo de mogelijkheid vernieuwingen door te voeren, nieuwe verbindingen te leggen en plannen en ambities tot ontplooiing te brengen, zoals de Internationalisering met o.a. onderwijs in het Engels, op weg naar een VVTO-school (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs) en de samenwerking met buitenlandse scholen.

Zie hier de website: www.leimundo.nl  En zie ook de artikelen over de naamswijziging op Sleutelstad.nl en Unity.nu