Placeholder image

De juf kan niet ziek worden

14 augustus 2018
LERARENTEKORT / Basisscholen zoeken op de valreep nog leraren. Zelfs als dat lukt, zijn er zorgen. 'Ik moet er niet aan denken dat de griep uitbreekt.' Bron: Elsevier Weekblad, 14 augustus 2018

De schoolvakantie is in Leiden weliswaar nog gaande, maar directeur van de Leidse basisschool Merenwijk Ger van der Meer  is hard aan het werk. Ze zoekt voor het komende schooljaar, dat in Leiden maandag 27 augustus begint, nog één leraar voor drie dagen in de groep voor kinderen van vluchtelingen en één voor twee dagen in groep 4. 'Mogelijk valt één collega nog uit wegens privé-omstandigheden. Dan heb ik drie vacatures in te vullen' zegt Van der Meer (63).

Van der Meer is niet de enige die moeite heeft voldoende leraren te vinden. Half juli waren er nog 1.262 basisschoolleraren nodig voor het nieuwe schooljaar, bleek uit een peiling van de PO-raad (Primair Onderwijsraad), de vereniging van basisschoolbesturen. Tienduizenden leerlingen dreigden het na de vakantie zonder juf of meester te moeten stellen, waarschuwde de raad.

Klik hier voor het volledige artikel en lees hoe Ger van der Meer, directeur van basisschool Merenwijk, omgaat met het lerarentekort. 

Bron: Elsevier Weekblad, 14 augustus 2018