Placeholder image

T. rex Trix aangekomen in Naturalis Leiden en Sofie was erbij

27 augustus 2016
Trix, het skelet van een in Amerika opgegraven tyrannosaurus rex, is aangekomen bij haar nieuwe thuis: Museum Naturalis in Leiden. Fossielenverzamelaarster Sofie Wuijts (groep 7) mocht erbij zijn en kon zelfs de kop van Trix aanraken. (Bronnen: RTL nieuws, 26 augustus 2016 en Leidsch Dagblad, 27 augustus 2016)
De vrachtwagen met de botten van de dinosaurus reed vrijdagochtend onder politiebegeleiding van Schiphol naar Leiden. Daar werd hij op de Beestenmarkt verwelkomd door zo'n 1500 mensen, vooral schoolkinderen. Ook de bekende bioloog Freek Vonk en Naturalis-paleontoloog Anne Schulp waren aanwezig. De kisten bleven dicht, maar paleontoloog Anne Schulp en bioloog Freek Vonk liet de kinderen wel het vorkbeen van T. rex zien. Ook kippen hebben zon bot en daarmee, zei Schulp, is T. rex precies een grote, dikke kip. En ja, verzekerde hij, net als een kip had T. rex ook veren.

Via onderstaande link komt u bij het nieuwsitem van RTL, waarin te zien is dat Sofie Wuijts de T.Rex Trix ook mag aanraken.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/daar-is-ie-dan-trix-67-miljoen-jaar-oud