Placeholder image

Stemmen gezocht !!

29 mei 2018
Leerlingen uit groep 8 van De Meerpaal hebben enige tijd geleden een gastcollege van een veteraan gekregen. Naar aanleiding daarvan hebben zij meegedaan aan een fotowedstrijd voor deelname aan de Veteranendag.

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert de schoolwedstrijd in samenwerking met het educatieprogramma 'Veteraan in de Klas'. Deelnemende scholen worden voor een gastles gekoppeld aan een veteraan. De veteraan vertelt in de klas zijn of haar verhaal. De juf of meester vult dit verhaal eventueel aan met extra informatie. Op basis van deze les stuurden de leerlingen hun foto in.

De ingezonden foto's werden door een jury beoordeeld. De winnaar ontvangt met zijn of haar klas de volgende prijzen:

  • De hele klas reist met de juf of meester op 30 juni naar Den Haag voor Veteranendag. In het gezelschap van onder andere de Koning en de minister-president mogen zij de ceremonie in de Ridderzaal bijwonen.
  • Begin september mag de hele klas meevliegen in een historisch Dakota-vliegtuig.

De leerlingen van De Meerpaal hebben de symbolische witte anjer verwerkt in een fraaie weergave van onze maatschappij. Die mensen tonen op die manier hun respect voor onze veteranen.

Willen jullie dat groep 8 van de Meerpaal in de Ridderzaal aanwezig is op 30 juni? Ga dan naar de website en stem op onze foto https://fotowedstrijd.veteranendag.nl/

Stem en déél het bericht op alle social media, let's go viral.