Placeholder image

Peter de Romijn wint titel Conciėrge van het Jaar 2018

15 maart 2018
Conciėrge Peter de Romijn van OBS de Meerpaal is verkozen tot Conciėrge van het Jaar 2018. Lijsttrekker Paul Dirkse reikte de prijs donderdagochtend uit aan de conciėrge in het bijzijn van zijn collega's. (Bron: www.leiden.d66.nl)

Paul Dirkse complimenteert de conciėrge met zijn sleutelrol op de basisschool: 'Peter wordt geroemd om zijn betrokkenheid, vriendelijkheid en humor. Uit de verhalen blijkt keer op keer dat Peter nét dat stapje extra zet, wat hem Conciėrge van het Jaar 2018 maakt. Peter is onmisbaar, hij is bijvoorbeeld altijd aanwezig om pleisters te plakken waar nodig.'

D66 Leiden organiseert jaarlijks de Conciėrge van het Jaar verkiezing om onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar zijn veel betrokken, vrolijke en behulpzame Leidse conciėrges genomineerd. D66 hecht enorm veel waarde aan goed onderwijs en aan een fijne en veilige leeromgeving, hier spelen conciėrges een ontzettend belangrijke rol in. Daarom vraagt D66 met de verkiezing extra aandacht voor deze stille krachten.

Jurybeoordeling
De inzendingen voor nominaties door leerlingen, ouders, leraren en andere betrokkenen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Annemieke Strijers (Gemeenteraadslid D66 Leiden, Woordvoerder onderwijs en jeugd) en Pascalle van Eerden (Onderwijs & Jeugd adviseur bij BMC). De juryleden beoordeelden de genomineerde conciėrges op behulpzaamheid, hun bijdrage aan een gezonde omgeving, een sociaal veilige omgeving en onderhoud aan de school. Voor de titel Conciėrge van het Jaar zijn negen conciėrges genomineerd, waaronder één nominatie uit Zoeterwoude en één uit Leiderdorp. De genomineerden zijn afkomstig van acht basisscholen en één middelbare school.

In alle nominaties werden de conciėrges geroemd om hun hulpvaardigheid en hun betrokkenheid bij ouders, leerlingen en collega's. Ook vermeldden bijna alle inzendingen dat hun conciėrge het verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Dit alles maakte het voor de jury lastig om uit de genomineerden één Conciėrge van het Jaar te kiezen.

De jury roept Peter de Romijn,  conciėrge op 'OBS de Meerpaal' uit tot Conciėrge van het Jaar 2018, maar wil een bijzondere vermelding maken en haar waardering uitspreken voor Fred de Wit, tevens conciėrge op de Meerpaal. Onder de nominaties die de jury mocht ontvangen, zat namelijk ook één voor conciėrge Fred de Wit.

Stapje extra
Zodoende komt de jury uit bij de nominatie van Peter de Romijn. Peter wordt in zijn nominaties geroemd om zijn betrokkenheid, vriendelijkheid en humor. Hij blijkt altijd in voor een praatje en is geliefd bij ouders, kinderen en collega's. Peter zet dat stapje extra. Hij staat aan de lijn bij sportevenementen, kent de kinderen bij naam en is de steun en toeverlaat voor ouders. Hij weet wat er speelt binnen en buiten de deuren van de school. Er staat altijd een koffie bij hem klaar voor hen die het nodig hebben.

Peter blijkt volhardend, onmisbaar en draagt bij aan de sociale en fysieke veiligheid van kinderen. Daarom kan de jury met recht zeggen dat Peter de Romijn dit jaar de terechte winnaar is de Leidse conciėrge van het jaar verkiezing. De Meerpaal blijkt twee zeer gewaardeerde conciėrges te hebben en dat blijft niet onopgemerkt. Hartelijk dank voor jullie goede werk en blijf vooral zo doorgaan!


V.l.n.r: Pascalle van Eerden (jurylid), Annemieke Strijers (jurylid), Fred de Wit (hulp-conciėrge De Meerpaal), Peter de Romijn (hoofd-conciėrge De Meerpaal), Jan de Kleijn (directeur De Meerpaal) en Paul Dirkse (wethouder onderwijs + lijsttrekker D66)