Placeholder image

Animatiefilm 'Meedoen', over ontwikkeling in onderwijs en zorg

05 juli 2016
Afgelopen vrijdag 1 juli werd de animatie ‘Meedoen’ gelanceerd. Alle mensen zijn verschillend, maar met elkaar vormen we één samenleving.
Het is belangrijk dat kinderen al op school leren dat iedereen anders is en dat je van elkaar kunt leren, want dat legt de basis voor een gezamenlijke toekomst.
In Nederland gaan steeds meer leerlingen, ook kinderen met een beperking of kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, naar een reguliere school. Zo blijven ze betrokken bij hun eigen gemeenschap. Maar dit gaat niet vanzelf! Dit vraagt om samenwerking en geode ondersteuning van leerlingen, ouders en leerkrachten.
LECSO, de PO-Raad en de VO-raad hebben het initiatief genomen om in een animatiefilmpje uit te leggen waarom zij dit een goede ontwikkeling vinden. Waarom we met z'n allen nóg meer moeten samenwerken om mogelijk te maken wat kinderen het allerliefste willen: meedoen!
Het filmpje Meedoen laat de ontwikkeling zien die gaande is, waarbij onderwijs, zorg en jeugdhulp er samen voor zorgen dat kinderen zoveel als mogelijk naar een rguliere school gaan.
Het filmpje staat online op vimeo.com/lecso/meedoen