Placeholder image

Nieuwbouw Telders- en Daltonschool van start met onthullen bouwbord

27 oktober 2017
Met het onthullen van het bouwbord is vanmiddag de start van de nieuwbouw gemarkeerd van een nieuw schoolgebouw op de plek waar tot voor kort nog de De Marke stond. Er komt een nieuw schoolgebouw waar de Teldersschool, de Daltonschool en de Sleutelbloem onderdak gaan krijgen. (Bron: www.sleutelstad.nl)
Na de verhuizing gaan de oude schoolgebouwen, die even verderop staan, tegen de vlakte om onder meer ruimte te maken voor de nieuwbouw van ‘Het Leonardo’. De Leidse topsportschool wacht al jaren op nieuwbouw, maar dat geduld wordt nu beloond. “De trein is gaan rijden”, zegt onderwijswethouder Paul Dirkse.

Klik hier voor het interview met wethouder Paul Dirkse over de nieuwbouw voor de Telders- en de Daltonschool.

Hier kunt u alle foto's van de onthulling van het bouwbord bekijken.


Op Twitter stond onderstaand bericht:

Nieuwbouw Telders- en Daltonschool van start met onthullen bouwbord.

Met het onthullen van het bouwbord is op 27 oktober 2017 de start van de nieuwbouw gemarkeerd van een nieuw schoolgebouw op de plek waar tot voor kort nog de De Marke stond. Er komt een nieuw schoolgebouw waar de Teldersschool, de Daltonschool en de Sleutelbloem onderdak gaan krijgen.
Klik hier voor het filmpje op You Tube.


Ook op Unity.nu staat een bericht (klik hier voor het volledige bericht): 
 

Startschot voor bouw Kindcentrum Kiljan gegeven

LEIDEN - De nieuwbouw van twee basisscholen is vrijdag van start gegaan. Het gebouw gaat komen waar basisschool De Marke stond, op de hoek bij de Telderskade en de Hoflaan. Dit gebouw is recent gesloopt.

Over een jaar moet het gebouw klaar zijn,  en wordt het onderkomen voor de protestants-christelijke Daltonschool Leiden en de openbare Teldersschool. De scholen betrekken samen één gebouw, maar behouden hun eigen identiteit. Ze delen wel de gymzaal en het schoolplein.

Wethouder Dirkse van onderwijs onthulde het bouwbord, waarna een paar honderd leerlingen een prachtige wolk bellen de lucht in bliezen. “Er is niets leukers dan les krijgen in een nieuw schoolgebouw”, aldus de wethouder tijdens de onthulling. Het gebouw komt  aan het Kiljanpad en krijgt de naam Kindcentrum Kiljan. 


Startschot voor bouw Kindcentrum Kiljan gegeven